12.12.2015 | 0:01
Кънев очаква Петър Москов да се оттегли от правителството
Той допусна, че може и да не остане лидер на партията след днешното заседание

Лидерът на ДСБ Радан Кънев очаква Петър Москов да се оттегли от поста министър на здравеопазването, след като ГЕРБ бламира най-важния приоритет на Реформаторския блок – съдебната реформа. ”Очаквам от Петър Москов да се оттегли от управлението, но има решения, които не се взимат от един човек”, заяви Кънев в предаването ”Панорама” на БНТ.

В събота ДСБ ще обсъди бъдещите си действия, но Радан Кънев в лично качество вече оттегли подкрепата си за правителството на Бойко Борисов.  Той допусна в петък вечерта, че може и да не остане лидер на партията след днешното заседание.

“Аз какво ще призова е напълно ясно, а какво ще реши ръководството и какви ще бъдат последиците за мен и за моето лидерство, ще се реши утре”, каза Кънев.  Той коментира, че България се нуждае от голяма промяна, която не вярва, че е във възможностите на този парламент.

Реформаторският блок трябва да излезе с обща позиция във вторник, но повечето от политиците трескаво търсят някакви легитимни основания да останат в управлението. СДС е първата партия от Блока, чието ръководство очаквано избра властта пред оттеглянето в опозиция. Същото се очаква да реши и партията на Меглена Кунева “Движение България на гражданите”.

1 коментар

  1. зина каза:

    Радане, не си сам. Много хора те подкрепят,възроди надеждата, че има честни и смели българи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране