26.06.2015 | 13:52
Карадайъ построил хотел с пари от земеделското министерство
Фирма на майката на депутата прибрала 147 бона

Семейството на депутата от ДПС Мустафа Карадайъ притежава хотел, построен с пари от Министерство на земеделието.

Майката на скандалния народен представител Айше Мустафа Карадайъ се води собственик на фирма „Аркадия“ ЕООД, която стопанисва едноименния обект в смолянското село Борино, установи проверка на МИГNews.info.

Парите са отпуснати от фонд „Земеделие“ през 2003 г., когато депесарят бе зам.председател на Агенцията за следприватизационен контрол. Със сумата от 146 768 семейството на Карадйъ вдига 3-етажния хотел „Аркадия“ със снек бар и зала за конференции. В официалните документи на фонд „Земеделие“ този имот фигурира на името на Айше Мустафа Карадайъ. Дълго време хотелът се управлява от по-големия брат на Мустафа – Ахмед Карадайъ.

Финансовият отчет на „Аркадия“ ЕООД показва, че печалбата на хотела през миналата година е била 30 000 лв.

Отново през 2003 г. когато е в Агенцията за следприватизационен контрол, настоящият депутат става собственик и на прословутия вече апартамент в София, заради който той ще бъде разследван от прокуратурата. От парламентарната антикорупционна комисия съобщиха, че той е придобил имота за смешните 11 000 лв.

3 коментара

  1. Стефан каза:

    Еми ДПС не случайно искат да сложат ръка върху цялото МЗХ.Сега остава да разберем, дали ще успеят да махнат Десислава Танева и да си сложат техен човек – вероятно Грудев, той няма с каква друга цел да е на сегашния си пост…жалка картинка.

  2. Стефи каза:

    Освен, че стават скандални назначения на министри без диплома като Грудев в министерството, а сега се оказва, че измамите са и на високо равнище. Ето къде са парите на земеделците. Ето къде са парите на България. В чутовно грозни хотели, които задръстват плажовете! До кога?

  3. Шибил Комита каза:

    По прост, залюхан и по-голем хайванин и разбойник като тоз серсемин в ДПС и Смолянско – нема

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране