09.05.2018 | 21:21
Каракачанов се „уволнява“, ако спре модернизацията на армията

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви днес по Би Ти Ви, че ще подаде оставка, ако не тръгнат проектите за модернизация на армията. „Няма как да не тръгнат, ако това не стане, както се казва в казармата – ставам, сдавам и се уволнявам“, уточни той в отговор на въпрос.

Според военния министър днес проектите за покупката на нов самолет и нови машини за пехотата не са влезли в кабинета заради отсъствието на министъра на финансите Владислав Горанов. Красимир Каракачанов изрази надежда, че до края на месеца ще тръгне и процедурата за нови бойни кораби.

Той посочи, че на срещата с лидера на БСП Корнелия Нинова е обсъдил състоянието на армията. „Практика е да се обикалят групите за запознаване със законите. Нинова не е искала оставка на правителството, а по принцип каза, че ще продължи да ни иска оставката“, каза военният министър.

Според Каракачанов като министър на отбраната има право да провежда срещи с най-различни фактори и за тях уведомява министър-председателя, като няма нужда да търси упълномощаване от партиен лидер. Позицията му беше по повод недоволство от тези дни на лидера на „Атака“ и съпредседател на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров.

Красимир Каракачанов уточни, че още не е имало заседание на коалицията „Обединени патриоти“, защото не е имал време, а вчера Сидеров не му е вдигал телефона.

По повод появата на два законопроекта за вероизповеданията – на ВМРО и на ДПС, те трябва да се да се обединят. Според военния министър в тях няма радикални предложения.

По повод критиките, че на военния парад армията е показала стара техника, Каракачанов каза, че целта е била да се покаже, че, макар и старо, въоръжението се поддържа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране