18.09.2020 | 11:42
Караянчева твърди, че не е нареждала на НСО да изведе майките
Шефката на парламента се включи по телефона в ефира на бТВ в отговор на твърденията на Антон Кутев от БСП

„Жените от „Системата ни убива“ бяха допуснати до деловодството на парламента. Не съм разпореждала нещо на Националната служба за охрана, те си изпълняват задълженията“, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева.

Припомнме, че на 16 септември гардове на НСО изведоха насила протестиращите, които цял ден бяха в сградата на Народното събрание. Хората бяха извеждани един по един, като някои от тях бяха носени и влачени за ръце и крака, а бул. „Дондуков“ беше блокиран от стотици протестиращи.

Оставката на председателя на парламента вече е поискана от БСП, ДПС и Мая Манолова.

Цвета Караянчева се включи по телефона в ефира на бТВ в отговор на твърденията на Антон Кутев от БСП, според когото жените не са имали такъв достъп до деловодството. По думите й в 10 ч. те са внесли декларация, отправена към всички народни представители, които искат да се срещнат с тях.

Караянчева поясни, че има заповед на министъра на здравеопазването заради коронавируса от февруари, която още действа, а в Народното събрание има правилник, според който посетител напуска сградата до 3 минути след срещата си там.

„Разпределих писмото на майките на всички парламентарни групи. Мая Манолова и БСП искаха да използват ситуацията за политически цели“, каза Караянчева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране