03.04.2020 | 13:30
Караянчева за заплатите: Снощи сгреших, днес се извинявам!
Вчера тя заяви, че заплатите на депутатите не трябва да се намаляват, защото отделяли пари за благотворителност

Вчера председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че замразяването на депутатските заплати във времена на криза е популизъм.

“Не трябва да замразим заплатите си, а да постъпим като депутатите от ГЕРБ – да даряваме 1/3 от тях в районите си”, посочи шефката на НС пред bTV.

Тя заяви, че ако заплатите бъдат замразени сега, то ще се окаже, че остават на по-висока стойност, вместо да паднат с развитието на икономическата криза.

Днес тях се извини за думите си във Facebook.  “Снощи казах, че замразяването на депутатските заплати е популизъм. Сгреших. Извинете”, написа тя.

Караянчева посочи, че ситуацията е безпрецедентна и на моменти всяко решение изглежда предпоследно.
Възнагражденията на народните представители се формират от данните на НСИ за средната заплата в обществения сектор за последния месец от всяко тримесечие. Заплатите им са в троен размер спрямо данните от НСИ.

Снощи Цвета Караянчева заяви, че замразяването сега е излишно, а по-скоро трябва депутатите да дарят 1/3 от заплатите си.
“Замразяването какво ще донесе?! Замразяване на по-висока заплата, а през следващото тримесечие те ще са по-ниски, ” добави снощи Караянчева.

С извинението си днес тя призна грешката си. “Не е популизъм, не защото хазната няма да усети нашето замразяване. Не е популизъм, защото е редното нещо, което да направим в момента. Може да не е кой знае колко полезно, но е редно. Снощи сгреших, днес се извинявам. А вие бъдете здрави и се пазете!”, завършва поста си Караянчева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране