25.04.2024 | 19:46
Карбовски отказа на Каракачанов за депутат
Журналистът отказал офертата поради динамичната политическа ситуация, която не гарантира дълголетие на парламента

Красимир Каракачанов, който застана отново начело на ВМРО през февруари, водил дълги преговори с журналиста Мартин Карбовски, за да го убеди да се включи в листата за депутати на воеводите. Така Каракачанов искал да противопостави Карбовски на колегата му Петър Волгин, който е втори в евролистата на „Възраждане“.

Карбовски, който напусна националните телевизии и води подкаст, отказал офертата не само за да избегне сравнения с Волгин, но и поради динамичната политическа ситуация, която не гарантира дълголетие на парламента, пише „Филтър“.

Припомняме, че на последните три парламентарни избори ВМРО изобщо не успя да прехвърли 4%. Любопитното е, че случайно Мартин Карбовски беше хванат от камера да излиза от офиса на „Възраждане“ миналия месец и това породи предположения, че Костадин Костадинов е канил и него за евролистата.

За разлика от Карбовски, Петър Волгин със сигурност заминава за Брюксел, не само защото е втори в листата на „Възраждане“, а и защото се очаква да получи много преференции, тъй като е познато лице.

Бившият вече кадър на БНР от години атакува сегашния Европейски съюз, който, по думите му, е безсилен да защити правата на жителите на Стария континент. Тезата му напълно съвпада с позицията хората на Костадин Костадинов, чиито членове настояват държавите да защитават националните си интереси, вместо сляпо да се подчиняват на евроуказания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране