22.08.2018 | 21:58
Карина Караиванова се опитва да си “спаси кожата”

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отново изрази недоумение от липсващата политическа отговорност за проспания от властта скандал и действия на “Олимпик”.

Днес за пореден път тя настоя цялото ръководство на КФН да подаде оставки. Нинова отбеляза, че отново има противоречие – КФН твърди, че Ралица Агайн никого не е уведомила по казуса “Олимпик”, а е взето решение, качено на сайта. Председателят на БСП бе категорична, че шефката на КФН Карина Караиванова се опитва да си “спаси кожата”. Отговорността не е само на Ралица Агайн, а на Карина Караиванова и на цялата комисия като колективен орган, категорична бе тя. Според Нинова с оставката на Агайн управляващите са си измили ръцете, а КФН се опитва да й прехвърли цялата отговорност.

Нинова коментира и новоназначената за шеф на Агенцията по вписванията Габриела Козарева. “Спуснат отнякъде човек. Непрозрачно, необсъждано. Не чухме да е имало конкурс или някаква процедура за избор. Посочен човек. Обществото не е информирано и то за изключително важен сектор, където виждате какви проблеми може да се случат и какъв професионализъм се изисква”, възмути се тя от начина, по който Козарева се озова на овакантения от Зорница Даскалова пост.

Според Нинова е по-логично за подобни назначения да има ясна процедура и състезателно начало, на което да се явят професионалисти.”Дано да не се окаже поредната калинка, която при следващ проблем ще изгори като бушон, просто за да не поеме никой политическата отговорност”, заяви Нинова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране