02.04.2020 | 20:24
Караянчева против замразяването на заплатите заради коронавируса, било популизъм
Замразяването на заплатите на депутатите не е добър ход, каза Цвета Карачнява. Популизъм по време на епидемия с коронавирус не може да има, добави тя

Не бива да се замразяват заплатите на народните представители заради заразата с коронавирус. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в специалното издание на „Кризата: COVID – 19” по бТВ.

След като водещият Антон Хекимян изтъкна, че от 1 април заплатите на депутатите са актуализирани и уточни, че това се случва по закон спрямо размера на средното възнаграждение за страната, тя заяви, че замразяването им не е добър ход.

„Актуализацията обаче не е от април, а от май, но това няма никакво значение.  Не трябва да ги замразяваме, а да направим това, което приехме в ГЕРБ – да се даряват по 1/3 в регионите, където са избрани“, подчерта Караянчева.

„Не може да има популизъм по време на кризата с коронавирус. Нека се смирим и всеки да даде част от своите средства, за да помогне там, където е полезен!“, призова тя.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Защо увеличаването на заплатите на депутатите не е свързано със пождигането на жизнения стандарт на цялото население, да се актуализира само тогава когато реално се е повдигнал стандарта на живот на хората на средно и ниско ниво. Тези депутати са постигнанли комунизма и живееят като царе, а мнозинството от народа рови в кофите за боклук да търси нещо годно за ядене.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране