09.08.2016 | 0:01
Касим Дал на митинг в подкрепа на Ердоган
Получил покана от турското президенство. Реформаторският блок знае ли?

Снимки от големия митинг в Истанбул в подкрепа на Ердоган пусна вчера в социалната мрежа представителят на Реформаторския блок Касим Дал. От тях се вижда, че той също е бил на проявата в компанията на висши кадри от Партията на справедливостта и достойнството.

„Около себе си виждам огромна вълна от хора тръгнали с националния флаг в ръка да защитават Свободата! Днес на площад „Йени капъ“ в Истанбул почитаме героичната саможертва на всички, които загинаха за демокрацията. Всички които подкрепят демокрацията са тук!“, написа възторжено Дал в социалната мрежа.

След като бе изгонен от ДПС, Дал бе един от създателите на Народна партия „Свобода и достойнство“, която по-късно бе приета в Реформаторския блок. Лидерът на партията Корман Исмаилов е и депутат от РБ. Още от самото начало се заговори, че формацията е изключително близка до Ердоган и дори, че е проводник на неговата политика у нас.

В коментарите под албума на Дал много хора се питаха какво ли е мнението на Реформаторския блок за тази проява. Няколко от написалите мнение бяха тагнали Радан Кънев, за да чуят неговото мнение по въпроса. Радан Кънев, който обаче е на почивка, не благоволи да отговори. В седмиците след неуспешния преврат в Турция бяха арестувани хиляди съдии, военни и учени.

1 коментар

  1. Виновен е Т.Ж. каза:

    Това мекере да продължава да го има е виновен Тодор Живков и ДС. Този въшкав резак е участник в атентатите на гара Буново, гара Пловдив и Варна. Бяха убити жени и деца. Не може убитите да са забравени, а обрязаната карабина да го има.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране