14.04.2018 | 0:01
Катастрофиралият автобус бил нов, проверяват фирмата-собственик
От фирмата-превозвач коментираха, че автобусът не се е движил с превишена скорост

Автобусът, който катастрофира тази сутрин на АМ „Тракия“ е бил нов, в изправност и е притежавал всички документи и лицензи, за да се движи. В момента се проверява фирмата-собственик „Юнион Ивкони“, засега няма данни инцидентът да е по технически причини. Това обяви транспортният министър Ивайло Московски, който заедно с колегата си Николай Нанков даде пресконференция по темата./Снимка БГНЕС/

Нанков бе категоричен, че пътят също не е причина за тежката катастрофа. От фирмата-превозвач пък коментираха, че автобусът не се е движил с превишена скорост.  Засега се знае, че лека кола се е ударила странично в автобуса и това го е отклонило от пътя. Шест са загиналите в инцидента, над 20 са пострадалите, сред които и едно дете в тежко състояние, което е оперирано по спешност в „Пирогов“.

Стана ясно, че докато са вървяли спасителните операции на мястото на катастрофата, в другото платно на магистралата е катастрофирал бус. Шофьорът е видял инцидента, отвлякъл си е вниманието и е катастрофирал и той. Една от линейките, пратена към автобуса, спира, взима пострадалия шофьор на буса и го отвежда към „Пирогов“. Той всъщност е 22-рия пострадал.

Според първоначална информация, пътниците в катастрофиралия автобус не са ползвали предпазни колани. На въпрос задължителни ли са коланите в автобусите, министър Московски заяви, че ако в самия автобус има такива, е редно да се използват. Няма причина засега да се отнеме лиценза на автобусния превозвач, категоричен бе транспортният министър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране