07.02.2024 | 11:53
Кирил Домусчиев се изнесе в Дубай, купи къща на Палмата
Олигархът се е установил в имението си в емирството

Кирил Домусчиев стана поредният български олигарх, който се изнесе в Дубай. Макар да построи къща в самия народен парк „Витоша“, което е скандално, а още по-интересното е, че направи свои съседи Кирил Петков и Даниел Лорер в комплекса покрай рекламата, която му завъртяха за непостроения завод за е-коли. Както в друг негов комплекс – ЕСТЕ, бе приютен Владислав Горанов при предишната власт. Независимо от тези софийски имоти,  смятаният за най-богат българин вече е новодомец в емирството.

Закупил е скъпа къща на Палмата и я обитава, твърди 19 минути. Цената на Домусчиевата придобивка не е известна, но трябва да се има предвид, че неголям апартамент в тузарска сграда там в момента не може да се намери реално за по-малко от милион евро. Така че имението струва многократно повече.

Напомняме, че Дубай през последните няколко години стана пристан за мнозина от най-богатите българи, включително за близки на Домусчиев бизнесмени. Някои от тях като Велико Желев – отново награденият с пътни поръчки за милиард от министъра на „Промяната“ и бивш директор на Главболгарстрой, притежават десетки жилища. Неясно е какво се случи с разследването по този повод, което беше започнал Бойко Рашков като вътрешен министър – и той в момента е депутат от Продължаваме промяната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране