14.03.2022 | 12:47
Кирил Петков: Не се поддавайте на паника и на “Фейсбук”! Храната няма да свърши!
Правителството мисли нови мерки за подпомагане на бизнеса

Правителството следи много внимателно цените на храните. Тези хранителни продукти, за които се говори, че може да ги няма – ги има. Не се поддавайте на паника и на Фейсбук, няма да свършат тези продукти. Това призова премиерът Кирил Петков след огромните опашки, които се извиха в цялата страна в събота заради олио „на промоция“. Имаше сблъсъци, конфликти, а възрастен мъж дори почина.

Той бе категоричен, че на пазара съществува спекула и, че цените трябва да се качват на база на инфлацията – с няколко процента, а не в пъти. “Знаем, че цените се покачват, но те трябва да се качват на базата на инфлация, която е под 10%, а не с пъти”, допълни той. Петков призова да не се дава възможност на спекуланти да “ловят риба в мътна вода”.

По думите на Кирил Петков вицепремиерът Нинова в момента следи отблизо всички цени на храните. “Всички заедно трябва да знаем, че имаме работещо правителство, а ФБ и паниките не трябва да са ежедневие, за да нямаме инциденти като този с олиото в събота”, призова министър-председателят.

Всички сме изправени пред безпрецедентна криза откъм войната в Украйна, цените на газа, на ел. енергията. Всички осъзнаваме, че голяма част от факторите са външни и България в момента е в средата на една почти перфектна буря”, допълни премиерът.

Той посочи, че правителството и работодателските организации са обединени.

Всички заедно, всички сме в една лодка и ще можем да излезем на базата на знанията и на диалога, който имаме, каза Петков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране