08.11.2023 | 23:05
Киро пак иска да прави “ала-бала” с президента! Петков предлага задкулисен план на Радев
Съпредседателят на "шарлатаните" поиска държавният глава да атакува първо ГЕРБ, а после ДПС

Сензационна среща се е провела неотдавна на „Дондуков“ 2, в която са участвали бивши съмишленици и днешни опоненти. Кирил Петков, който бе лансиран в политиката от Румен Радев, но впоследствие се обърна срещу него, е помолил президента двамата да се видят на четири очи. Радев дава положителен отговор и срещата се провежда в кабинета му, като нито една медия не научава за нея, пише „Галерия“.

В провелия се разговор единият от лидерите на „Продължаваме промяната“ предложил да сключат примирие с държавния глава. Офертата била само първата точка от плана, който канадският възпитаник изложил пред президента. Кирил Петков предложил на Радев да обединят усилия в битката срещу Бойко Борисов и ДПС. Замисълът му бил първо да се започне с удари по лидера на ГЕРБ, а впоследствие те да бъдат насочени и срещу партията на Доган.

Радев изслушал внимателно идеите на госта си, след което отказал да се включва в каквито и да е задкулисни планове на „Продължаваме промяната“. Различна позиция би била изненадваща на фона на хронологията на отношенията им. Кирил Петков и Асен Василев бяха легитимирани от президента като новите политически лидери, които ще донесат обновление в страната и ще спрат корупционните практики. “Харвардският” дует бранеше Радев и агитираше за него на миналите избори за президент. Впоследствие Петков и Василев заиграха своя самостоятелна игра и се обърнаха се срещу патрона си в политиката и направиха всичко възможно да се еманципират от него. Всичките им публични изказвания по време на служебното правителство бяха насочени срещу министрите и политиките, който те прокарват.

Предателството дълбоко засегнало Радев, който бил разочарован и от компетентността на лидерите на „Продължаваме промяната“. Неслучайно президентът заяви през май, когато връчваше мандата на Николай Денков: „Нецелесъобразно е от моя страна да Ви връча, мандат заради торпилирането на българския суверенитет. Но по конституция съм длъжен да го направя“.

От този момент Радев не спира да критикува решенията на ПП и прекъсва всякаква комуникация с представители на „Продължаваме промяната“. Двамата с Николай Денков говориха за последно публично през септември на трибуните на стадион „Васил Левски“ по време на благотворителния „Мач на надеждата“, организиран от Стилиян Петров. Тогава политически наблюдатели коментираха, че „Промяната“ и президентът може би ще се върнат поне към режима на комуникация, но предположенията се оказаха неверни.

Източници от президентството твърдят, че Румен Радев напълно е загубил доверие към Кирил Петков и Асен Василев и по никакъв повод не би приел да играят отново в един отбор. Намерението пък да бъде въвлечен в сценарий на ПП напълно затвърдило убеждението му, че Петков и Василев за пореден път се опитват да го „употребят„ за свои лични политически цели. Неочакваната среща на „Дондуков“ 2 убедила за пореден път Румен Радев, че той трябва да подкрепи нов политически проект, който да има потенциал да детронира Кирил Петков и Асен Василев, както и кръга около тях. Преди да приключи мандатът му, той не може да застане начело на партия, но би могъл неофициално да даде рамо на формация, способна да акумулира протестния вот срещу „Продължаваме промяната“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране