20.12.2016 | 0:01
Кисинджър: Тръмп е феномен, Путин – герой на Достоевски
Заради падането на комунизма Русия загуби 300 години от своята история

Владимир Путин е като герой от роман на Фьодор Достоевски, а Доналд Тръмп е феномен”, твърди Хенри Кисинджър. В интервю за Си Би Ес бившият държавен секретар на САЩ коментира Русия, хакерските атаки и новоизбрания държавен глава Доналд Тръмп.

Според Кисинджър руският президент е човек със силно чувство за връзка към руската история, а въпросът за руската идентичност е от изключително значение за него. Той добавя, че Путин е “калкулатор” на руския национален интерес. “Заради падането на комунизма Русия загуби 300 години от своята история. Така че въпросът “Каква е Русия?” заема важно място в съзнанието на руснаците”, заяви той.

Бившият топдипломат на САЩ определи Доналд Тръмп като феномен, когото другите страни не са виждали до този момент. “Вярвам, че Тръмп има възможност да остане в историята като един от паметните президенти”, заяви бившият американски държавен секретар. Според него няма съмнение, че руснаците правят хакерски атаки на американска територия. “Надявам се ние да правим същото”, каза Кисинджър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране