20.02.2024 | 10:41
Кмет на ГЕРБ преби зверски млад мъж и неговата приятелка (видео)
"Цялата маса бе върху мен", оплака се ръководителят на община Иваново Георги Миланов

Голям бой в хотелски ресторант в Троян се е случил миналата седмица с участието на кмета на русенската община Иваново Георги Миланов. Нещо повече – според потърпевши той самият се изявил като бияч. Миланов пък твърди, че е бил провокиран от човек в неадекватно състояние. За случая разказа днес Нова телевизия.

Миланов, който е от ГЕРБ и четвърти мандат кмет, се веселял с други общинари. Било банкет с представители на местната власт от Иваново и Ценово. Играели хоро. Младеж от друга компания – Калоян Жечев, решил да снима забавите. Кметът поискал да не се снима. Младежът отказал – понеже е обществено място; не снимал конкретно него, а просто пращал клипове на приятели. „Неочаквано ме удари в скулата, без да го провокирам. После дойдоха и други хора от компанията му, нанесоха ми побой”, заяви Жечев. Бил със счупен нос и черепна травма. Линейка го откарала в болница. Приятелката му също се оплака: „Когато отидох да ги разтърва, Георги Миланов ме удари с юмрук по главата. Аз паднах и съм загубила съзнание, нямам спомен”.

Кметът не отрече сбиването. Нарече го „лек инцидент между двама мъже“. Но всъщност се разбра от обясненията му, че въобще не бил лек – сбили са се двете компании на засегнатите. По думите му няколко пъти културно помолил да не се снима, след което младежът го извикал „да се разберат като мъже“. Младежът първи посегнал да го удари с коляно в слабините, но не улучил. После – „цялата маса върху мен, а другата върху Калоян“.  Всички били с наранявания, имали медицински свидетелства.

Според кмета Калоян Жечев имал неадекватно поведение, друга компания също се възмутила от него. Свидетели щели да го потвърдят. Миланов поискал после от полицията да бъдат тествани двамата за упойващи вещества.

Младежът каза, че не е е познавал кмета. Кметът пък попита дали целта не е била злепоставяне. И двамата ще си търсят правата в съда. От обясненията им се разбра, че полицията единствено е снела показания. Георги Миланов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране