08.05.2016 | 16:04
Кобрата на европейския трон след победа над Чисора
Победеният бе настанен в болница веднага след мача

Кубрат Пулев изигра силен мач и победи по точки британеца Дерек Чисора в двубой за европейската титла в тежка категория, който се проведе в „Барклейкард Арена“ в Хамбург. 35-годишният софиянец превъзхождаше опонента си в по-голямата част от срещата, но един от тримата съдии изненадващо отсъди 115:113 в полза на лондончанина. Другите двама дадоха 116:112 и 118:110 за Кубрат.

Боят също така бе и елиминационен мач за световната купа на IBF. Единствената си загуба преди мача в Хамбург Пулев претърпя в същата зала „Барклейкард Арена“ на 15 ноември 2014 г., когато бе нокаутиран от Владимир Кличко. В този мач обаче, с изключение на някакви проблясъци на британеца във втория рунд и особено в деветия, Пулев имаше превъзходство над съперника си и заслужено стана победител в боя.

На 32-годишния Чисора не му помогнаха както заканите и провокациите преди срещата, така и подкрепата на световния шампион в тежка категория Тайсън Фюри, който бе в Хамбург специално, за да подкрепя сънародника си и го правеше активно от втория ред в залата. Пулев пък бе подкрепян от повече от 2 000 българи по-трибуните.
Кубрат вече има в актива си 23 победи (12 с нокаут и 1 загуба), а Чисора има 25 успеха (17 с нокаут) и 6 загуби. За българина това е трета поредна победа под ръководството на треньора Ули Вегнер. „Спечелих боя с добра защита, концентрация, с мобилизирана и дисциплинирана игра. Поздрави на цяла България, обичам ви“, заяви Пулев пред „Диема спорт“ минути след успеха си.

Боксьорът Дерек Чисора бе откаран в болница веднага след мача за европейската титла срещу Кубрат Пулев. При обявяването на победителя се забеляза, че дясното око на британеца е почти затворено. Все още не е ясно дали това е причината за постъпването му в болница. Чисора не присъства на пресконференцията след мача.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране