30.04.2015 | 21:44
Когато се ритат чифтокопитните…
Невинни сме, стрелите на Аполон - в грешна посока

Журналисти от ТВ7 изповядаха позиции пред репортер на Нова телевизия по повод актуалната обстановка и някои събития в минало свършено време. Публикуваме изповедите в цялост.

***

Атанас Атанасов: Ако някой иска да наказва Василев или Пеевски, да наказва тях. Ние сме служители като вас. Ние сме служители в една компания. Какво общо имаме ние с тях? Нищо. Нищо. Ако някой иска – тях да ги наказва.

Лара Златарева (Кака Лара): Значи, много пъти се чу, и вчера, и днес – изречението, за съжаление много пъти и от колеги – “заслужаваха си го”. Да, по линията, по която всички ние в момента си заслужаваме това, което се случва в България. Да, може би. Аз лично ясно си давам сметка къде аз бях, когато моите родители, брат, деца, мъж бяха на протестите. Аз лично бях в студиото на News7. На мен, лично бях извикана, за да ми се каже, че гледам отегчено, когато по телефона се включва Бареков. Но човекът, който тогава ме извика, днес говори от друга медия. Истината е, че днес наказанието е срещу тези, които и тогава бяхме непослушните. Днес наказанието е към тези, които сега сме в телевизията. Гласът на Пеевски и на Бареков днес говори от други медии. И е жалко – да, ясно осъзнаваме какво се случи, но не искаме до живот ние да изкупуваме греховете на Бареков и на Пеевски.

Валентина Войкова: Освен това мисля, че вече трябва да се сложи край на тази тема, защото достатъчно много и като журналисти, и като хора понесохме през тази една година. Аз мисля, че греховете са ни изкупени, ако изобщо имаме такива, което смятам, че не е така. Пак казвам, вчера и премиерът Борисов обясни и – факт, ние много му благодарим, че се намеси с мнение и с реакция за вчерашния цирк, но и той каза, че има лично отношение към медията заради това, което се е случило по времето на Николай Бареков като изпълнителен директор, имайки предвид аферата “Костинброд”.

(ББ е люто обиден на ТВ7 и заради “разследването” за фалшивите бюлетини от Костинброд, и за това, че хора на телевизията месеци наред висяха пред дома му в Банкя и по думите му – “разболяха ми детето… беше на най-силните лекарства” – б.р.) Искам да подчертая, че Николай Бареков си тръгна от тази медия. И то преди доста време. Голяма част от екипа го последва… Истината е, че сега сме по-спокойни. Истината е, че по времето на Николай Бареков е имало доста вътрешна съпротива за някои от решенията. И абсолютно отговорно мога да го кажа. Но искам да довърша за това, че голяма част от хората си тръгнаха. Ние останахме да работим и смятам, че работим достатъчно обективно. И смятам, че всички тези последствия и този отзвук – ами вече изкупихме вината за Николай. И може би, ако г-н Борисов има някакво лично отношение, то е насочено в грешната посока. Стрелите му са в грешната посока.

1 коментар

  1. аз каза:

    Вместо да излезе собственикът и да обясни какво става,наемните му журналисти се обясняват и се опитват да спасят телевизията,нищо,че не получават заплати. Вие мазохисти ли сте?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране