10.02.2022 | 10:53
Кой е мафията, кой и как се бори с нея?
Действията на Иван Гешев предизвикаха падането на Бойко Борисов, убеден е Арман Бабикян

Ако се биеш с мафията, трябва да си готов за война, а не на размени на изрезки от вестници. Това е война, смята политическият анализатор Арман Бабикян, който коментира пред бТВ разпита на премиера Кирил Петков в прокуратурата.

„Правосъдната реформа няма да стане с изрезки. Тя ще продължи дълго и няма да свърши лесно“, категоричен е Бабикян.

Той се пошегува, че с действията си главният прокурор Иван Гешев е помогнал много, за да се промени частично феодалният модел в България. „Борисов вече не е на власт. Действията на Гешев предизвикаха това. Ако продължава да прави глупости, току виж е стимулирал и втори процес, който да промени правосъдната реформа и неговото място. Още няколко такива умни ходове и въпросът ще се реши“, каза Бабикян.

Нидал Алгафари даде пример с известния американски престъпник Ал Капоне, срещу когото единственото доказателство за престъпление е свързано с данъци. „Това, че тези хора са бандити и мутри – знаем. Предполагаме го, но за да го потвърдиш, трябва да имаш една папка с доказателства, в които участва следствие, прокурор, съд и много други неща“, смята Алгафари.

Според него проблемът е, че всичко погрешно в правосъдието е фокусирано само в една фигура. „Ако Иван Гешев е единственият проблем на нашето правосъдие, да вземем да си сложим някой друг“, каза Алгафари.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране