04.09.2020 | 8:29
Колко струва подписът на Марешки за ВНС?
Заобиколен от противници и привърженици лидерът на "Воля" не можа да отговори на въпроса дали подкрепата му за новата конституция е изтъргувана срещу концесия на два плажа

„Позор“ и „Веско, народът е с теб“. С такива противоположни плакати бе посрещнат в градинката пред НДК заместник-председателят на парламента и лидер на „Воля“ Веселин Марешки.

Журналистите от Нова телевизия, които го влючиха по Нова, преди участието му в сутрешния блок на Би Ти Ви, му зададоха въпроса дали подписът му под проекта за нова конституция, внесен от ГЕРБ, е изтъргуван срещу концесии на два плажа, дадени на близки до него хора. Засега Марешки не дава отговор на този въпрос под предлог, че е твърде шумно около него и че противниците му го заглушават с викове.

Около лидера на „Воля“ имаше и негови привърженици, които скандираха „Веско, Веско“ и носеха плакати в негова защита.

В сряда при старта на новата сесия на парламента, малко преди депутатите на Веселин Марешки да подпишат внесения от ГЕРБ проект за конституция, правителството направи малък подарък за варненския политик и бизнесмен.

Министерският съвет даде на концесия плажа между Варна и Златни пясъци „Кабакум север 2“ на фирма, свързана с лидера на „Воля“. Дружеството е „Булмедикс 2012“ – собственост на доскорошния депутат от „Воля“ и смятан за дясна ръка на Марешки Андон Дончев.

Седмица по-рано – на 27 август 2020 г. Министерство на туризма е отдало другата част от плажа – „Кабакум север 1“ под наем за 5 години на дружество, представлявано от майката на Марешки – Веска Марешка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране