23.12.2017 | 0:01
Константинов: БСП са гладни за власт, но имат сериозен лидерски проблем
Според математика позицията на социалистите рязко се е спихнала след словото на Доган снощи

Към европредседателството ние подхождаме прагматично – да решим кардинални проблема. Това са влизането в Шенген, еврозоната и Западните Балкани. Това каза в студиото на БНТ проф. Михаил Константинов.

Да не забравяме какво става в Полша, какво става в Испания, където проблемът продължава и ще бъде много тежък. Да не говорим за Италия, която не може да бъде пълнена от бежанци, както и Гърция. И в този смисъл нашето председателство ще бъде много интересно. В зародиш са няколко процеса и ако успеем да решаваме сложните проблеми, това ще бъде много голяма успех за България, допълни математикът.

Според професорът позицията на БСП рязко се е спихнала след словото на Доган. Но те имат да решават много важни вътрешни проблеми – един от тях е лидерският въпрос.

Не си спомням такова разцепление в БСП от много години. Освен това там са гладни за власт, защото вече два пъти излизат от управлението. И въпреки, че те имат сериозен доход от 1 млн., на тях им е необходимо да се доберат до властта. Могат единствено да спрат конституционни промени и да клатят държавата. БСП има и личен проблем – приватизаторският проблем, който не е малък и крайно неприятен. Това ще бъде използвано от вътрешната опозиция, която ще предстои да я атакува. И второ, което е фондаментално – отношението към Русия, което е едно русофилско отношение на БСП и на нейния електорат. Това е много важно, защото идват местни избори. А БСП нямат нито един кмет в големите градове. В този смисъл имат да решават много тежък проблем с предстоящите местни избори.

Що се отнася до ДПС, Константинов изрази съмнение, че не знаем колко Движението си е върнало електоралната тежаст, след преживяната катастрофа на последните парламентарни избори. ДПС също не знаят къде ще успеят да задържат позициите си по време на местните избори, които също не бяха особено успешни за тях, посочи проф. Константинов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране