30.12.2015 | 0:13
Кошмар без край с ракията убиец, ментето взе пета жертва
Осем са в болница, трагедията отказа мъжете в Якоруда от алкохола

Кошмарът след „свинската сватба“ в Якоруда продължава. Ракията убиец взе пета жертва вчера. 40-годишният Рефат Тупев бе приет в критично състояние в болницата. Той изпадна в кома, а по-късно почина. Тупев е един от участниците в компанията, пила ментето на „свинската сватба“.

Осем станаха натровените с алкохол, които се лекуват в благоевградската болница. В понеделник и вторник нови четирима мъже бяха спешно приети. Първо с линейка бе докаран 26-годишният Юсуф Мангов. На следващия ден през нощта постъпиха още трима души, пили от отровната ракия.

И четиримата са били част от злополучната „свинска сватба“ в ромската махала на планинския град. Единият е Рефат който почина вчeра следобед. „Вече запълнихме капацитета за такива спешни случаи. Информирал съм Министерството на здравеопазването. В столичната клиника „Пирогов“ са готови да приемат пациенти, ако се появят още натровени с алкохол“, каза шефът на благоевградската болница д-р Огнян Митев.

Двамата пациенти, които са контактни, твърдят, че пили не повече от по 50 грама. Единият споделил, че му прилошало в понеделник. Паднал на земята и започнал да повръща. Той също помогнал при разфасоването на прасето в ромската махала на Якоруда. Пийнал една малка ракия от 50 грама и си заминал. Пациентът твърдял пред медиците, че алкохолът бил много ароматен и приятен на вкус. „Не знаем този кошмар кога ще свърши. Много хора си купуват ракия от частници, за която няма никаква гаранция, че е безопасна. Докога ще поваля млади и здрави мъже пустата й домашнярка“, вайкат се хората в Якоруда.

Мъжете там вече 2-3 дни не смеят да докоснат домашна ракия, за да не последват съдбата на четиримата свои съграждани, които издъхнаха през изминалия уикенд от ракията менте. В „свинската сватба“ участвали общо 11 души, не се знае дали всички са пили от ментето. За разпространяването на отровната ракия късно в неделя вчера бе задържан 46-годишният якорудски бизнесмен Тайфи Мекльов, той продал питието на компанията, установиха разследващи. Обвинение му бе повдигнато в понеделник вечерта. То е по чл. 350, ал.3 от НК – за изготвяне на питиета, предназначени за общо ползване с опасни за здравето вещества и от консумацията им е последвала смъртта на повече от едно лице. Наказанието е от 3 до 15 години затвор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране