27.10.2015 | 8:46
Кошмарът с предаването на изборните протоколи продължава второ денонощие
В "Арена Армеец" остават около 300 души, които все още чакат своя ред

Второ денонощие стотици хора прекараха в зала „Арена Армеец“ в София, за да предадат изборните протоколи. И в този час процедурата все още не е приключила.

Хора от секционните комисии, които излязоха от залата рано тази сутрин, разказаха пред bTV, че вътре остават около 300 души, които все още чакат своя ред. Вчера следобед са донесени и походни легла, които обаче са били крайно недостатъчни.

Над 60 часа продължава кошмарът с хаоса с приемането на изборните книжа. Гергана и Александър заявиха, че са прекарали в „Арена Армеец” цели 48 часа – от 6 часа сутринта в неделя до 6 часа тази сутрин.

Те бяха категорични, че парите, които ще получат, изобщо не си заслужават за кошмара, който са преживели. „Хората се молеха да излязат от този ужас, припадаха пред мен, викаха и се сриваха психически и си зададох въпроса в коя държава съм – дали съм в България, европейска страна, или в Северна Корея”, разказа пред bTV Анна Пелова от Зелените, която е станала свидетел на случващото се в „Арена Армеец”.

Пред камерата ни застана и Милослав, който излезе от залата тази сутрин след 50-часов безсънен маратон и отива на работа, тъй като не може да си позволи да отсъства и днес. „50 часа прекарах вътре с малко спане по столове и коридори. Много тежки избори с много лоша организация”, обобщи той.

Прекалено сме уморени, прекарахме две денонощия без сън, разказа и друга жена, която успя да излезе едва тази сутрин от „Арена Армеец”.

Не може за цяла София да съберат 6000 души в една зала, трябваше да са разпределени поне на четири места. Носили сме като коне празните бюлетини, безобразие, възмути се тя.

По думите на говорителя на ЦИК Цветозар Томов в залата вече няма напрежение. Над 90 на сто от протоколите са обработени, нещата ще приключат до 2-3 часа, увери той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране