11.07.2016 | 0:01
Красен Кралев унизи българските треньори
Министърът ги обвини, че не работят сериозно

Спортният министър Красен Кралев унизи българските треньори, след като обяви, че у нас те не работят сериозно, а и не се стараят. Думите му дойдоха след двата сребърни медала на Ивет Лалова на 100 и 200 м на европейското в Амстердам и същото отличие на Мирела Демирева на скок на височина. Както е известно, спринтьорката тренира в Италия заради съпруга си Симоне Колио, а скачачката от две години избра да учи и съвместно да тренира в Холандия.

„И двете, когато отидоха при чужди специалисти, резултатите им рязко се подобриха. Ние реално трябва да си дадем сметка къде се намираме и къде сме изостанали. Не сме само с базите, а и с треньорите имаме огромен проблем в България – във всички спортове. Изоставаме в работата и с подрастващите, и с професионалистите. Най-лесно е и ние да вземем състезатели отвън, но там проблемът е обратен. По-скоро имаме нужда от сериозни треньори, които да работят с нашите спортисти. Треньорите да разберат, че има какво да наваксат“, каза Кралев от Амстердам.

„Изумена съм от такова изказване на политическа фигура. И смятам да попитам министър-председателя дали знае какъв човек е сложил да управлява спорта и какво говори. Бойко Борисов му се е доверил да го сложи, а той какви ги говори. За атлетиката ще кажа, че много наши треньори са търсени в чужбина, а доста от тях не заминаха и предпочетоха да си останат тук, за да ги обиждат. И защо министърът забравя, че първите години на Ивет в Италия не бяха така успешни. Пък и нека друг треньор (Коце Миланов) я докара до 4-о място в Олимпиада и тогава да говорят. Проблемът е, че тук треньорите нямат условия и най-важното – адекватно медицинско обслужване. Мен ме е срам да кажа, че олимпийският ни състав даже не е минал функционални прегледи“, обяви пред bgathletic.com първата ни световна рекордьорка в атлетиката Йорданка Благоева.

1 коментар

  1. Иван каза:

    Как може да клеветите министъра по този начин. Вие журналистите как може да вадите думите от контекста. По този начин се опитвате да си дигнете рейтинга на медията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране