26.11.2018 | 0:01
Кристиан Вигенин: Предсрочните избори са неизбежни
Социологическите агенции постоянно отбелязват спад в доверието към ГЕРБ

Тезата, че отлагането на предсрочните избори носи негативи и за самите управляващи изрази пред БНР секретарят на ПГ “БСП за България” Кристиан Вигенин. Той отбеляза, че социологическите агенции постоянно отбелязват спад в доверието към ГЕРБ. Изборите са неизбежни – оценката е не само на БСП, но и на самите граждани, подчерта народният представител. Според него не протестите или опозицията клатят стабилността в държавата, а самото правителство. “Хората се умориха от постоянните спорове и скандали във властта. Време е това издевателство да приключи”, категоричен бе Вигенин. Според БСП въпрос на време е и самите управляващи да осъзнаят, че предсрочните избори са неизбежни.

Управляващата коалиция не се занимава с политика, не споделя с гражданите какви реформи смята да прави, къде иска да заведе страната, отбеляза социалистът. “Единствените коментари, които чуваме от управляващите в последната година, са кой какви постове ще заема, кой какви скандали развива помежду си. Хората се умориха от това. Това е едно издевателство, което мисля, че е време вече да приключи”, добави той.

“Има политическа сила, която може да управлява по различен начин. БСП може да поведе промяната”, смята Вигенин. Той бе категоричен, че партията е готова да управлява с българските граждани. Компромиси вече не можем да правим, категоричен бе социалистът.

“Колкото по-силен резултат постигнем на предсрочни избори, толкова по-лесно ще провеждаме политиката, която обещаваме. Правили сме твърде много компромиси в управленията си, това приключи. Обещали сме решаването на ключови въпроси, с които да променим страната и който и да е партньор на БСП в едно бъдеще управление, трябва да се съобрази с това, че повече компромиси партията няма да прави”, увери народният представител.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране