06.12.2018 | 0:01
Крусев е обвинен за длъжностно престъпление
Фандъкова заяви, че като възложител Крусев носи отговорност и оставката му била отговорна реакция

Разследването, по което е призован бившият заместник-кмет на София Евгени Крусев, е за длъжностно престъпление, свързано с нарушение на разпоредба на Закона за обществените поръчки, съобщи вчера главният прокурор Сотир Цацаров. Той обаче обясни, че на този етап само e връчена призовка на Крусев, обвинение още не е предявено. Обществената поръчка, която се разследва от прокуратурата, е свързана с ремонта на трамваен релсов път и конкретно за шумо- и виброизолиращи подложки. Днес на сесията на СОС ще стане ясно кой поема функциите на заместник-кмет по транспорта.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви вчера, че като възложител Крусев носи отговорност и оставката му била отговорна реакция. Преди месец общината е изпратила одит до прокуратурата във връзка с ремонта на улицата.

Фандъкова отказа да обясни поредните поправки на ремонта на централната улица. Според нея, когато нещо не е приключило, няма как да се коментира. За кметицата приоритет било максимално бързо да се пусне трамвайното трасе.

Продължават дискусиите и около странните “акулски перки”, които са разположени като ограничители по протежение на трамвайното трасе. Според проектанта арх. Радомира Методиева каменните триъгълници са поставени по изискване на Пътната полиция, а избраната форма е с цел да са щадящи за погледа и да не се използват за други цели. Конкурсният проект не е включвал подобни колчета. На ул. “Солунска” било експериментирано с кубчета като ограничители, но те били припознати “като места, удобни за сядане” и затова била предложена скосена форма, която да не позволява подобна злоупотреба с общинско имущество.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране