11.01.2016 | 17:17
Кунева със сексуални съвети към Радан Кънев: Или си вътре, или си вън, трети вариант няма
Лукарски ще има тежката дума за кандидат-президента на реформаторите

“Или споделяш тежестта на управлението, или не, терциум нон датур (трети вариант няма). Не може да си на две места и да вземеш най-доброто и от двата свята.” Така определи лидерът на ДСБ поведението на ДСБ по време на пресконференция за началото на сезона. Запитана дали събитията, свързани с излизането в опозиция на Радан Кънев ще ускори превръщането на Реформаторския блок в една партия с един лидер тя заяви, че има основания да се мисли за това. Първо обаче трябва да се възстанови доверието, което минава през подписването на декларацията с управленските приоритети, и второ – през възстановяването на органите на РБ. “Дори да сме една партия, не мога да си представя да взема решение, без да съм го съгласувала с тях”, добави Кунева.

13 от 23-мата депутати са подкрепили декларацията с приоритети, която предшества анекса за ускорени реформи, който ще се прибави към коалиционното споразумение. Сметката показва, че Радан Кънев и депутатите от ДСБ и от Гражданския съвет на РБ, които клонят към тях, са точно 10. Това са и потенциалните опозиционери, които може да станат независими народни представители.

Политиката на България не трябва да се определя отвън, тя трябва да се прави тук, подчерта Кунева по адрес на Лютви Местан. С уговорката, че по важните законопроекти ще търси подкрепа отвсякъде, тя препоръча политиците да не си лепят сами етикети, че са десни или други.

“Ще се радвам, ако българка спечели поста генерал секретар на ООН. Това е уникална възможност за страната. Кой ще е отговорен, ако България я пропилее по вътрешни причини”, заяви Кунева, без да назовава Ирина Бокова, защото крайното решение си е на премиера Бойко Борисов. Вметна обаче, че чуждо издание е дало най-високия шанс на българка. Преди ден “Дипломатик куриър” даде на Бокова 4.5 от максимално възможната оценка 5.

Запитана за кандидат на РБ за държавен глава, Меглена Кунева даде “честта” на Божидар Лукарски: “Защо да не говорим тук за СДС? Това е партията, успяла да наложи двама президенти на България.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране