11.01.2016 | 0:01
Кутев: Комисия да разследва Местан какво е правил в турското посолство
Сашо Дончев е жертва, попадна под колелата на геополитиката, смята социалистът
Антон Кутев

Премиерът изигра истинска театър за „Овъргаз “. Тук стават процеси, които са геополитически. Опитват се да преразпределят пазара, да прехвърлят тръбите в европейски или американски ръце, за да може бизнесът да е в силни компании. Дончев е прав, той няма задължения, той е жертва, попадна под колелата на геополитиката, коментира по Нова тв бившият червен депутат и пропагандист на Станишев Антон Кутев.

Според него е било съвсем нормално Лютви Местан да бъде изхвърлен като лидер на партията от политиката, но беше глупав начинът, по който се направи. На пресконференцията, която даде Местан, той трябваше да отговори на ключови въпроси, но вместо това започнаха различни подмятания, а оттам и многото въпроси, които не получиха адекватен отговор, отбеляза социалистът.

Кутев смята, че парламентарна комисия трябва да разследва Местан какво е търсил в турското посолство и доколко обясненията му, че имало заплаха за живота му са правдоподобни.

Дайте да видим от къде идва тази заплаха. Дали не идва от самото ДПС, защото тя може да стане заплаха за националната ни сигурност, посочи Кутев.

Той не смята, че декларацията за сваления руски самолет е причина да бъде отстрелян Местан. По-скоро става дума за задълбочаваща се криза в ДПС или за вътрешно-партиен преврат, който винаги се случва бързо.

Журналистът Емил Кошлуков описа изгоненият в края на миналата година от ДПС бивш лидер Лютви Местан като “доста суетен и самовлюбен човек, който обича да е геополитик”. “Той се ласкае от мисълта, че контактува със световни лидери и прави голяма политика”, коментира Кошлуков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране