03.04.2019 | 13:18
Кутев очаква мръсна битка между Елена Йончева и Мария Габриел
Националният съвет на БСП ще реши дали Сергей Станишев ще бъде включен в листата на партията за предстоящите европейски избори

Битката между Мария Габриел и Елена Йончева на предстоящите евроизобри ще бъде мръсна. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев пред bTV.

Той изрази мнение, че срещу Йончева се използват всички възможни механизми, включително натиск от страна на институциите. Кутев обаче бил убеден, че тя е почтен човек и боец.

Той посочи, че Националният съвет на БСП ще реши дали Сергей Станишев ще бъде включен в листата на партията за предстоящите европейски избори. Според него той трябвало да бъде включен, защото това би събрало партията. Освен това отсъствието на председателя на ПЕС можело да се обясни трудно.

Относно скандала с апартаментите на властта Кутев напомни, че БСП още при самото гласуване в парламента са били против назначението на Пламен Георгиев за шеф на КПКОНПИ. Те не са одобрявали и начина, по който е била създадена комисията.

Още тогава ние казахме, че няма как, след като Цветанов назначава Пламен Георгиев, как след това той ще проверява Цветанов, когато става дума за апартаменти, коментира той. Кутев не е съгласен с твърдението на Георгиев, че нямало възможност да започнат производство за отнемане на апартаментите на Цветанов. Как да няма, имат, отсече той и се позова на закона. Там изрично даже пише, че решение на съда за оневиняване не спира процедурата по отнемане, подчерта Кутев и допълни, че КПКОНПИ има всички правомощия да направи проверката си, за да установи, че действително има драстично разминаване между доходи и приходи. Цветанов има 1,5 милиона имоти и най-много половин милион доходи, изчисли зам.-председателят на БСП.

Според него моралният акт не е Цветанов да подаде оставка, а КПКОНПИ да си свърши работата и да започне процедура по отнемане на имуществото. Той изрази мнение, че в ГЕРБ има вътрешна битка, но това било нещо нормално.

Партия без вътрешна битка не е реална партия, заключи Кутев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране