12.05.2019 | 23:56
Лейтенант от свирепа наркобанда става примерен гражданин, ще работи като асансьорен техник
Чорио е пуснат 4 месеца по-рано, тъй като е бил образцов затворник

По-малко от 2 години след гръмката акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП срещу описаната като свирепа наркобанда от ММА бойци по Южното Черноморие, вече всички осъдени за ОПГ-то са на свобода.

Точно преди Великденските празници предсрочно е освободен бургазлията Филип Чорио. Той получи най-тежката присъда – 2 години затвор, но не защото в апартамента му в панелка в ж.к. „Възраждане“ бяха открити супер модерна наркооранжерия и 10 кг дрога, а заради условна присъда за шофиране в нетрезво състояние. Според свидетел в съда: Бандата на Илко и Карчо била изключително агресивна, учила се от „Рижите”.

Чорио е пуснат 4 месеца по-рано, тъй като е бил образцов затворник. Награждаван е многократно и е работел по време на престоя си зад решетките. Дори през последните месеци Филип Чорио е работил в Окръжен съд – Бургас без охрана. Според неговия адвокат Радослав Николов, до присъдата се е стигнало, тъй като бургазлията е изпаднал в един много лош период след честата употребата на алкохол. Това е довело до желанието му за бързи доходи. След ареста обаче Чорио коренно се променил. Съдействал е на разследващите органи и е сключил споразумение.

Филип Чорио вече дори имал предложение за работа във фирма за асансьорни техници. Той е и глава на семейство, за което иска да се грижи. Прокурорът също се съгласи с тезата на защита и така бургазлията се върна у дома.

Седем от ОПГ-то сключиха споразумения със специализираната прокуратура през март 2018 г. Въпреки сериозните обвинения, Филип Чорио, Георги Карчев-Карчо, Димитър Киров, Георги Иванов, Теодор Бангеев, Радослав Пехливанов и Николай Сребров получиха леки присъди. Последните двама дори се разминаха с условни, а соченият за лидер Карчо получи 1 година. Илко Паскалев пък не се призна за виновен и има сериозни шансове да се отърве без наказание, въпреки че също бе посочен от държавното обвинение като един от лидерите на бандата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране