02.10.2016 | 13:55
Леля Цецка е кандидат-президентът на ГЕРБ. Борисов й нареди да стане „майка на нацията“
Вицеадмирал Пламен Манушев ще е кандидат за вицепрезидент

Крайно време е да имаме една майка на нацията. Г-жа Цачева е юрист и парламентарист. Тя отговаря най-много на основните изисквания за президент, заяви Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидат-президентска двойка на партията.

Основна функция на президента е да познава перфектно законодателството.Ние сме поемали ангажименти пред обществото, ние сме агитирали да изберат кмет, да изберат депутат и когато вадиш една подобна фигура,в случая две се създава вакуум. Това води до избори след това в дадено населено място“, каза Борисов и обясни, че счита, че това също трябва да бъде отчетено.

„Искам да благодаря на Изпълнителната комисия, разбрах, че можете да пазете тайна“, обяви Бойко Борисов. По думите му си заслужава по една такава тема като кандидат-президентска двойка на ГЕРБ да бъде обявявана и консултирана с всички хора, които са една от най-активната част на населението на България – кметове, министри, депутати, областни управители. „Ние сме отговорни и не бихме се съгласили, ако някой инициативен комитет покани някой от нас да отидем да му се подчиняваме“, посочи Бойко Борисов. „Съжалявам, че нашият основен опонент не намери нито един честен и почтен кандидат. Ние имаме претенциите,че всички сме честни и почтени, и сме направили много за държавата и то е видимо, където и да минем. Съжаляваме, че нямаме такъв опонент като нас. Продължавам да считам, че БСП като системна партия трябваше да извади свой партиен кандидат“, заяви Бойко Борисов.

Според него съществува един много голям анахронизъм, защото в различните държави така е направено,че институциите – президент, премиер, парламент трябва да работят в синхрон. Премиерът обясни, че тази двойка, която излъчи ГЕРБ, за която всички като партия ще работят още вечерта след изборите трябва да заяви първо, че не е от ГЕРБ. „Това не е ли лицемерие. За един час, той трябва да каже вече не съм от вас. Да, той ще го каже, всеки го е казвал“, посочи Бойко Борисов.

По думите му, ако се погледнат функциите на президент в две от тях като върховен главнокомандващ той има до себе си премиер, военен министър и началник щаб, а в другата си основна функция по отношение на външната политика има премиер и външен министър. „Другата основна функция на президента е да познава перфектно законодателството“, посочи Бойко Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране