28.04.2024 | 19:39
Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не съм търсена от органите на реда (видео)
Тя заяви, че не се притеснява от проверка, но никой не я търси

По повод журналистическото разследване на сайта “Биволъ”, което твърди, че Лена Бориславова от ПП-ДБ е фалшифицирала подписи и документи, самата тя не даде еднозначен отговор пред бТВ подправяла ли е подписи и документи, или не. Заяви, че не е била търсена от органите на реда:

„Не се притеснявам от проверка от това общо събрание и ще съдействам на всякакви разследващи органи, за да излезе истината“, заяви Бориславова.

Тя обясни, че в Търговския регистър пишело дали Кирил Петков е бил част от УС на Сдружение „Да запазим Корал“ докато е бил министър на вече министър на икономиката, обясни Бориславова в краткия си коментар.

Според документите към 13-ти май 2021 г. Кирил Петков все още е бил част от сдружението, той встъпва в длъжност ден по-рано.

Сайтът „Бивол“ публикува документи, за които се твърди, че са съставени с фалшив подпис на председателя на „Да запазим Корал“ Атанас Русев. Първият: пълномощно, с което Лена Борислвова може да се разпорежда с делата на Сдружението.

Останалите: протокол от заседание на Сдружението, на което се взима решение за освобождаване на Кирил Петков като член на управителния съвет и назначаването на Мартин Драгулев на негово място и декларация за истинност. Отново с подписи на Русев, който реагира в социалните мрежи.

„Това е „иконата“ на „Продължаваме подмяната“, която се е изгаврила с мен и сдружението, което представлявам, като си е направила фалшиво пълномощно от мое име и още куп фалшиви документи и подписи. Ред престъпления. За да може нейният Кирил Петков да влезе във властта.“

Според изданието документите са били входирани в Агенцията по вписванията с електронен подпис на адвоката на Лена Борислвова. Във връзка с тях Агенцията по вписванията изисква още няколко други документи. Като списък на присъствалите на заседанието, на което е взето решението. Сред които се оказва и основателят на „Да запазим Корал“ Атанас Русев.

„Точно гледам документите и виждам, че всъщност на моя подпис е насолен подписа на човека, който е отдолу, но това не променя нещата, тъй като наистина има фалшификация“, каза Атанас Чобанов – главен редактор на bird.bg.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране