29.09.2019 | 2:15
Левски на върха след победа над Божинов и компания
"Сините" надвиха Ботев (Враца)

Левски победи Ботев (Враца) с 3:1 на “Герена” след попадения на Холмар Ейолфсон в 11-ата минута, Найджъл Робърта в 27-ата и Паулиньо в 87-ата.

Даниел Генов пък реализира почетно попадение в 61-ата минута.

Валери Божинов бе резерва за гостите, но в 78-ата минута влезе в игра.

Двубоят започна с чисто положение пред Каргас, който беше близо до попадение, след като топката се отби в гърдите му. Пет минути след това неговият партньор в центъра на защитата Ейолфсон даде аванс на “сините”. Попадението дойде след удар с глава на исландеца, който засече центриране от корнер на Нашименто. Голът е негов четвърти за клуба.

В 27-ата минута “Левски” удвои. Този път точен беше Робърта, който беше изведен от Паулиньо и технично прехвърли Костов с левия крак. Това бе шести гол за тарана в дебютния му сезон в България.

“Сините” контролираха срещата, а в 43-ата минута Миятович спаси вратата си след изстрел отдалеч на Михайлов. Секунди по-късно стражът не успя да избие топката при центриране от корнер, но гостите не се възползваха от грешката и защитата пред него изби.

“Левски” пропусна да вкара трети гол в 47-ата минута. Робърта излезе сам срещу Костов под ъгъл, но този път вратарят изби удара му, а при добавката Паулиньо стреля, но Керчев изби от голлинията. Именно защитникът на гостите беше близо до гол за “зелените”, след като Миятович отново не прецени центриране от фаул и остави вратата си празна, но защитникът стреля над гредата с глава.

Мачът през втората част стана изключително открит и двата отбора редуваха атаките към двете врати.

В 61-ата минута Даниел Генов реализира почетен гол с диагонален изстрел от 18 метра.

Тиам удари горната греда в 75-ата минута, когато беше изпуснат от Будинов и стреля с левия крак.

В 87-ата минута Паулинйьо донесе успеха на “сините” с 3:1 след перфектна атака на Станислав Иванов и извеждащо подаване по крилото.

ЛЕВСКИ – Ботев (Враца) 3:1
1:0 Ейолфсон (11)
2:0 Робърта (27)
2:1 Генов (61)
3:1 Паулиньо (87)

ЛЕВСКИ: Милан Миятович, Живко Миланов, Холмар Ейолфсон, Янис Каргас, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Станислав Иванов, Филипе Нашименто, Паулиньо, Найджъл Робърта

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране