11.08.2016 | 21:06
Левски скочи и на Лечков
"Сините" се вбесиха от вицепрезидента на БФС, който нарече феновете им "стадо"

От Левски скочиха на Йордан Лечков, който сравни „сините“ фенове със стадо, а шефът на клуба  Николай Илиев бе определен като пастир. Думите на първия вицепрезидент на БФС са в отговор към Левски, който заплаши именно с феновете си, ако от Изпълкома не се изгонят шефове на отбори. От „Герена“ обаче смятат действията на Лечков за недопустими, след като той дори обяви, че не гледа мачове от елита, защото не са му интересни.

„С изказването си Лечков компрометира окончателно нормалния тон, духа на разбирателството и престижа на най-висшия орган в българския футбол. Използването на обидни епитети, употребата на израза „стадо“ за привържениците на Левски, които съставляват най-голямата фенска маса в България, е меко казано недопустимо. Без да обръщам внимание на обръщението към мен, смятам за показателно отношението на Лечков към хората по трибуните. Хората, заради които съществува тази игра. Хората, заради които трябва да работи БФС.

За нивото на управление на българския футбол и неговото състояние красноречиво говори искреното признание на господин Лечков, че „все по-малко гледа български мачове, защото няма какво да предложат като качество отборите ни“.

Относно призивите за мое наказание, аз съм човек, който отговаря за действията си и ще приема с достойнство всяко решение, взето от комисиите на БФС“, пише в писмото на Ники Илиев до шефа на БФС Боби Михайлов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране