15.06.2016 | 0:01
Левски срещу новия „Франкенщайн“ Литекс
Сините с остра декларация и срещу БФС

Левски се противопостави срещу последното дружество с име ЦСКА. „Сините“ твърдят, че въпросният клуб е пропуснал всички срокове за лицензиране. Те предупредиха БФС, че няма как да лицензират „новия Франкенщайн – „Чавдар-Етрополе-Литекс-София“. Визирайки клуба, който бе изкупен от дружеството на Ганчев и Юлиян Инджов и преименуван от Литекс на ФК ЦСКА – София, управата на Левски вероятно има предвид чудовището, създадено от д-р Виктор Франкенщайн в романа на Мери Шели от ХІХ век, а не самия Франкенщайн.

Днес се очаква заседание на Изпълкома на БФС, на което да бъде одобрен съставът на новата Първа лига.  От „Герена“ обявиха, че издаването на лиценз би било „безпрецедентно погазване на футболните правила и наредби с цел заобикаляне плащането на огромни задължения и незачитане на спортните принципи“.

„Сините“ цитират чл. 6, ал. 7 от Наредбата на БФС, според който „отбор, санкциониран с изваждане от състава на „А“ група в хода на първенството, се счита за изпаднал и през следващия сезон се състезава в „Б“ група, ако получи лиценз за нея“.

БФС обаче реши да преобразува елитната българска дивизия, като покани за участие в нея всички отбори от „Б“ група и победители във „В“ групите.  „Както и да се преименува този клуб, това няма как да бъде клуб с историята на ЦСКА и да има 31 титли, в най-добрия случай това ще е клуб с 4 титли (на Литекс)“, заяви изпълнителният директор на БФС Павел Колев.

Люпко Петрович пък изведе „сините“ вчера за първа тренировка. Новите в състава са Хеан Деса (Перу) и Димитър Пиргов. На проби е взет и Иво Малинов, който миналия сезон игра за София 2010 във „В“ група. 23-годишният защитник е юноша на френския Дижон.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране