07.03.2024 | 10:55
Лидерът на партия „Център“ свързан с удушвачката от ПП Габриела Славова
Дарин Дросев и Габриела Пеева са в управата на НПО-то „Институт за интеграционни изследвания“

Шефът на новото движение „Център“, продуцирано от олигарха Васил Божков, е пряко свързан с Габриела Славова, която е обвиняема за убийството на Пейо Пеев, показва проверка на „Филтър“.

Бизнесменът с политически амбиции постави началото на „Център“ с учредително събрание в голям столичен хотел миналата седмица. Председател на управителния съвет е младият научен работник Дарин Дросев. За разлика от Божков, той няма интереси в едрия бизнес, но участва в няколко неправителствени организации с различен предмет на дейност.

Една от тях е сдружението „Институт за интеграционни изследвания“. То е основано през 2018 година. Днес Дросев е единствен директор и член на управителния съвет. Влиза в НПО-то на 15.12. 2020 тогава и направена ротация в сдружението, което иначе има за цел да развива гражданското общество. Дросев поема организацията от бившия директор Габриела Славова. Това е същата жена, която заедно със своята майка Красимира участва в извършването на жестокото убийство на мъжа ѝ Пейо Пеев. Младият мъж изчезна безследно на 18.01 вечерта след среща с Габриела пред блока ѝ. Пейо отишъл там за пореден път, за да види детето си, което било отчуждено от него. По-късно става ясно, че Пейо е бил подложен на психически тормоз от Красимира и дъщеря ѝ, с която съдбата го срещнала през 2016 година.

Днес Габриела и майка й са в ареста. Жестокото убийство беше във фокуса на общественото внимание до разстрела на Мартин Божанов- Нотариуса. Разследването по случая обаче продължава с пълна сила.

Габриела Славова е шеф на община Бургас и също като Дросев е в управата на неправителствени организации. Била е в майчинство заради раждането на второто си дете от бившия депутат на „Продължаваме промяната“ Велико Минков. Той има същата съдба като Пейо преди убийството му. Габриела не му дава да вижда детето си, а той води дело, за да го признаят за негово.

Точно „Промяната“ среща Габриела с Минков през 2021 година. Тогава и тя е кандидат от партията, но не успя да влезе в парламента за разлика от Минков.

По това време шефът на движение „Център“ Дарин Дросев също е бил тясно свързан с „Продължаваме промяната“. Тогава настоящият подуправител на БНБ Андрей Гюров беше депутат, а като негов сътрудник в парламента официално е вписан Дарин Дросев. Той му помагал за политически анализи и стратегическо планиране. Дросев обаче не е участвал в листите на „Промяната“. Той е главен асистент по философия в Софийския университет. Паралелно с това развива и НПО организациите си. Последната асоциация е учредена в края на януари тази година.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране