18.11.2015 | 0:12
Линейка-бомба на мача Германия – Холандия
Двубоят беше отложен заради страх от нов терористичен акт

Кола-бомба, маскирана като линейка, е заловена край стадиона в Хановер, на който в този момент трябваше да се провежда приятелският мач по футбол между Германия и Холандия, съобщава кореспондентът на “24 часа” в Берлин.

Това са първите съобщения, които се повявяват след изненадващата отмяна на футболната среща. Към стадиона вече е пътувал и германският канцлер Ангела Меркел и част от министрите. Тя е била спряна и върната обратно в канцлерството в Берлин. Националните отбори на Германия и Холандия също са на сигурно място.

Те още не са били пристигнали на стадиона. Евакуирана бе публиката, която вече бе заела местата си и участва в символично палене на светлини в памет на жертвите от Париж. Германската полиция разполага с “конкретни доказателства”, че е щяло да бъде задействано взривно устройство на стадиона в Хановер, където трябваше да се проведе футболната среща между отборите на Германия и Холандия. Това заяви пред Die Tagesschau шефът на полицията в града Фолкер Клюве.  Именно той е дал разпореждане футболните фенове да се разотидат по домовете.

Най-вероятно полицията е разкрила атентат, минути преди той да бъде извършен. Всеки момент се очаква пресконеференция. Министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер се очаква в Хановер.

Националният отбор на Германия бе една от целите на атентатите в Париж, но атентаторите не успях ада проникнат на стадиона, на който германците играха приятелски мач с Франция. Преди това се наложи да сменят хотела си след заплаха за бомба в него.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране