06.08.2015 | 0:50
“Литекс” посочи вратата на Люпко Петрович
Феноменалният Асприля поиска титла и голмайсторски приз

Сръбският специалист Люпко Петрович няма да продължи да е наставник на “Литекс” занапред, информира официалният сайт на “оранжевите”. Абсолютно изненадващо и ненадейно Петрович бе освободен след само три мача начело, един от които на трибуните заради наказание. Освен това отборът е на първо място във временното класиране.

“Пред Петрович има неотложни и важни семейни проблеми, които трябва да решава и той се прибира още днес в родината си. Още при назначаването му преди месец наставникът се е разбрал с клубното ръководство да помогне с каквото може в началото на сезона за стабилизирането на тима след отпадането от евротурнирите и работата му да продължи, докато бъде намерен подходящ треньор”, се казва още в официалното съобщение от “Литекс”.

“Монитор” вчера ин­­формира за материалите в румънските медии, които още тогава сочеха, че Петрович ще бъде заменен от бившия футболист на “оранжевите” Лауренциу Регенкампф. “Сърдечно благодарим на Люпко, че откликна на поканата ни да се завърне при нас в труден момент. Той изпълни своята задача успешно и ни помогна да стартираме добре шампионата. Винаги ще си е наш приятел, на който ще разчитаме. Пожелаваме му успех”, заявиха от ръководството на “Литекс”. Както е ясно, Петрович работи на честна дума, тъй като договор с финансови параметри не е подписвал.

Така Лауренциу Реген­­кампф ще бъде новият треньор на “Литекс”, поне според gsp.ro, които излязоха с тази информация около 16 часа вчера. Според нея румънският специалист вече е постигнал споразумение с ръководството на българския клуб. Бившият футболист на “оранжевите” трябва да подпише своя договор в четвъртък. Лауренциу Регенкампф изгледа двата домакински мача на “Литекс” срещу “Лу­­догорец” и “Монтана” от трибуните на градския стадион в Ловеч.

Междувременно звездата на “Литекс” Данило Асприля бе награден за най-добър футболист на I и III кръг от “А” група за уникалните му голове. “Благодаря за наградата. Това е израз на моите усилия на терена с фланелката на “Литекс”. Благодаря и на моите съотборници и ръководството на клуба. Когато дойдох в Ловеч, сезонът беше труден, защото имахме много нови състезатели, но с течение на времето тръгнахме по пътя си. Сега сме задружни. Мис­ля, че започваме добре и ще постигнем целта си. Смятам, че сме в борбата за титлата. Тя не е само с “Лудогорец”. Всички отбори в “А” група са наши съперници. Според мен тази година сме много силни и перспективата е да спечелим титлата на България. “Лудо­горец” е шампион и има силен отбор, но “Берое”, “Левски” и още няколко тима също са трудни съперници”, заяви Асп­риля в Пресклуб Бъл­га­рия.

“Къде бих продължил кариерата си след Ловеч? Още не съм мислим за това. Бих искал да постигна големи неща с “Литекс” и евентуално да отида в по-силно първенство. Оферти? Сигурен съм, че “Литекс” ще избере най-доброто за мен. От агента ми чух, че има интерес към мен от Азия и ЮАР, но имена на клубове не бяха уточнени. Мечтая да играя в Италия или в някой испански отбор”, заяви Асприля. “Мисля ли за голмайсторския приз? Това е моята цел.

Още с идването ми в България си поставих голмайсторската титла за цел. Що касае отменения гол срещу “сините” това беше грешка на съдията. Човешка грешка. Голът трябваше да бъде зачетен. Щяхме да постигнем победа. Нормално е да се греши. В общи линии са добри рефери. В момента не показваме истинската си класа. Винаги сме били атакуващ отбор. Освен това сме като едно семейство”, добави Асприля.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране