23.11.2015 | 0:01
“Литекс” ще става ЦСКА
Феновете на "червените" подкрепиха Гриша Ганчев в намерението му да "обедини" двата клуба

Нов план бе начертан за бъдещето на ЦСКА на среща между представители на фенклубове на “червените” и Гриша Ганчев тази вечер в офиса на бизнесмена до КАТ в София.

Водещият вариант вече е ЦСКА да се “слее” с “Литекс” и директно да продължи да играе в “А” група с лиценза на “оранжевите”. Реално “Литекс” ще стане ЦСКА, а обявеното в несъстоятелност дружество ПФК ЦСКА АД ще бъде ликвидирано. За това гласуваха повече от 70 запалянковци. Единствено най-голямата столична франция – “Офанзива”, се противопостави на този вариант, както и още няколко по-малки.

Любопитно е, че по-рано тази есен на среща на Гриша Ганчев със Сектор Г възможността “Литекс” да стане ЦСКА (или нещо подобно с лиценза на друг клуб) бе категорично отхвърлена от всички фенове. Тогава бе подкрепена идеята ФК ЦСКА да наследи ПФК ЦСКА във “В” група, но без дългове. Това обаче бе спряно от БФС като неправомерно и противоречащо на правилниците на родната централа и на УЕФА.

Оздравяване на настоящото ПФК пък не е по вкуса на Ганчев. Така остава “сливането” с “Литекс”.

Проблемът е, че то също няма да бъде позволено от БФС и УЕФА. Припомняме, че през лятото изпълкомът на БФС отхвърли подобен вариант между “червените” и столичния “Локомотив”.

Гриша Ганчев е получил подкрепа да направи “най-доброто за ЦСКА”, както се изразяват присъствали на срещата “червени” запалянковци. Някои от тях са въодушевени, че скоро любимият им отбор отново ще е силен и ще се бори за титлата. Да, обаче сметките са без кръчмар. Не е само до това, че трудно ще се намери правоприемство, потъпкват се морални норми, къде отива историята и т.н. и т.н.

УЕФА, която извади ЦСКА от евротурнирите за две издания, няма да приеме такова “сливане”. Да не говорим пък за БФС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране