06.01.2016 | 0:01
Литекс взима 5,5 млн. лв. за Асприля и Попов
В Ловеч не очакват да ги върнат в "А" група и започнаха разпродажбите

Литекс очаква да прибере 5,5 млн. лв. за трансферите на нападателя Данило Асприля и защитника Страхил Попов. Сумата бе оповестена официално от клуба от Ловеч. Колумбиецът премина в Ал Аин (ОАЕ), а капитанът на “оранжевите” бе продаден в турския Касъмпаша. От тима, който бе изхвърлен от “А” група в края на миналата година, обаче не съобщават за каква сума са продадени поотделно двамата. Предполага се, че голмайсторът на “А” група Асприля е изтъргуван за 4 млн. лв. (2 млн. евро).

Във финансовите параметри по договорите на двамата има и допълнителни клаузи за бонуси и процент при следваща продажба. Попов парафира за 2,5 г., през които той ще получи 1,6 млн. лв. Асприля пък подписа за 4,2 млн. лв. заплата за 3-годишния си контракт с клуба от ОАЕ.

“Върху трансферите на Попов и Асприля се работи от няколко месеца. Те стигнаха своя таван у нас и беше време да направят стъпка напред в кариерата си. Благодарим им за всеотдайността през всичките тези години. Те бяха еталон за професионализъм и коректност. Пожелаваме им успех в новите отбори”, обявиха от Ловеч.

Новият клуб на Страхил Попов е една от приятните изненади в първенството на Турция и има реални шансове да се класира за евротурнирите. В него през лятото Литекс продаде и бранителя Васил Божиков, който се наложи като титуляр. На полусезона Касъмпаша е 4-ти с 30 т., колкото има и шампионът Галатасарай. След кратка пауза шампионатът на комшиите се подновява на 17 януари, а Попов може да дебютира още в домакинска среща с Газиантепспор.

Ал Аин е сред най-популярните и успешни клубове в Обединените арабски емирства. След първия дял на шампионата тимът оглавява класирането с 34 т., с 3 пред големия си съперник Ал Ахли. В отбора се надяват Асприля да замести успешно бившия холандски национал и бивш играч на Ливърпул Райън Бабел. Не е изключено той да дебютира още в петък при гостуването на Ал Дафра.

Светкавичните трансфери на Попов и Асприля говорят, че 4-кратният шампион на България се разпада. Миналия месец тимът бе изхвърлен от “А” група, след като играчите напуснаха демонстративно в мача от последния есенен кръг с Левски. Окончателно съдбата му ще бъде решена на Изпълком идната сряда. По всяка вероятност управата на БФС ще потвърди решенията на Дисциплинарната и Апелативната комисии и няма да върне Литекс в първенството.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране