22.09.2016 | 0:01
„Локомотив“ (Сф) отстрани „ЦСКА-София“ за Купата
Юноша на ЦСКА вкара победния гол

Втородивизионният „Локомотив“ (Сф) победи с 2:1 „ЦСКА-София“ на 1/16-финал за Купата на България и го отстрани от турнира. Головете за успеха на стадиона в кв.“Надежда“ вкараха Димитър Георгиев в 6-ата и Богомил Христов в 72-ата мин., а за гостуващия тим се разписа Руи Педро в 54-ата. Авторът на победния гол за „Локомотив“ – Христов, е юноша на автентичния ЦСКА, който на 9 септември бе обявен във фалит.

Двата отбора завършиха мача с по 10 футболисти, след като в 87-ата мин. стана масово сбиване. То бе предизвикано от груб фаул на Рафаел Перес („ЦСКА-София“). Последният бе ударен и повален на тревата от Даниел Пеев и играчите направиха меле. Пеев получи директен червен картон, а Перес – втори жълт, и двамата напуснаха терена.

От трибуните мача изгледа един от основните акционери в „ЦСКА-София“ Гриша Ганчев (на снимката), в компанията на мениджъра на на клуба Стойчо Стоилов

„Просто излязохме необременени на терена, че ако отпаднем ще стане кой знае каква трагедия. Играчите показаха, че имат по-големи възможности от това, което показваме във Втора лига. Изпълниха всичките ми указания. Но, да не летим в облаците, имаме още много работа“, каза треньорът на „Локомотив“ Ангел Колев.

„Дойдох, защото нещата не са добре тук. Опитвам да свърша работа, да вкараме нещата в ред. Много неща трябва да се променят и се нуждаем от време. Все се опитвам да реша проблемите, без играчите да са замесени и да пострадат. Но някои от футболистите не знаят какво означава ЦСКА. Аз идвам от отбор, който има същия статут в Румъния, като ЦСКА в България. В този мач отборът трябваше да спечели дори и без треньор. 100% нещата ще се оправят, аз ще ги оправя. Някои футболисти ще имат проблеми, защото не съм дошъл тук да си градя лоша репутация – аз съм млад треньор, водил съм малко отбори, но съм имал много добри резултати. Изведох отбори до Европа. От мое и от името на футболистите искам да се извиня на феновете – техните очаквания са много големи. ЦСКА е голямо име“, заяви пък румънският треньор на „ЦСКА-София“ Едуард Йорданеску, но категорично отказа да назове от кои играчи не е доволен.

Други резултати от 1/16-финалите днес: „Розова долина“ – „Черно море“ 1:2, „Пирин“ (ГД) – „Ботев“ (Пд) 3:6, „Септември“ (Сф) – „Берое“ 2:0, „Несебър“ – „Поморие“ 1:2, „Банско“ – „Созопол“ 0:1.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране