22.01.2016 | 0:01
Лозан Панов бойкотира ВСС заради Димитър Узунов
Недоразумението Екатерина Захариева опита да се измъкне от скандала

Скандалите във Висшия съдебен съвет продължиха и вчера, а председателят на Висшия касационен съд Лозан Панов дори напусна заседанието на ВСС. Той бойкотира събранието на висшите магистрати и заяви, че отказва Димитър Узунов да го представлява, докато не покаже разпечатка на телефона си за деня на скандала с есемесите от ВСС до Бойко Борисов. Панов се оплака, че ВСС влиза от скандал в скандал и винаги всички приключва без резултат.

Шефът на ВКС се възмути, че за представляващ е избран човекът, над когото са надвиснали най-големите съмнения за подател на скандалния есемес. “Не твърдя, че Узунов е този, който е изпратил есемеса, има подозрения за всеки, който в този момент е гласувал за промяна на представляващия ВСС. Отказвам да участвам в заседанията на ВСС, докато този въпрос не се изясни”, заяви Панов. Той не вярвал на очите и ушите си за развитието на ситуацията – скандалът да приключи със смяна на представляващия ВСС. Този път няма да бъде, не може всички да са маскари, заяви Панов.

Правосъдният министър Екатерина Захариева опита да се измъкне от скандала и заяви, че била учудена от внезапния избор на нов представляващ. Като Панов тя също липсваше от заседанието, което освободи Соня Найденова от поста. Решенията, които се вземат във ВСС, трябва да са съобразени със закона, мотивирани, предвидими и обсъдени предварително, заяви тя.

Захариева видя провокация към Бойко Борисов. “В момента всичко му се приписва на него. Аз съм убедена, че както аз разбрах от медиите, така и той”, защити опекуна си тя и добави, че само спешни решения трябва да бъдат внасяни във ВСС в същия ден. Министърката щяла да свиква извънредни заседания, когато се налагат спешни решения.

Няма да коментирам желанието на министър-председателя да обяснява ситуацията, защото сам се замесва в случилото се вчера, без някой да го е замесвал, коментира казуса Соня Найденова. Според нея вчерашното решение за смяната й е осветлило механизми за работата на съвета, които макар и видими, са били прикрити – за това, че решенията се налагат, без да има демократичен дебат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране