04.07.2015 | 0:03
Луд побърка телефон 112 – звъня 5 879 пъти за 3 месеца
Глобата на "телефонния терорист" падна в съда

Психично болен мъж от Враца постави абсолютен рекорд за неоснователни сигнали на спешния телефон 112. Само за 3 месеца мъжът е звъннал 5 879 пъти до централата в Монтана, съобщава „Конкурент”.

Диспечерите вдигнали ръце и потърсили съдействие от страна на полицията, за да се сложи край на телефонния терор. Номерът на абоната бил изпратен на полицията, които установили собственика. Оказало се, че това е врачанин, който е инвалид, тъй като страда от психично заболяване.

През октомври ченгетата му съставили акт за последния сигнал, който бил подаден от телефона му. След това било издадено и наказателно постановление в размер на 1 000 лв. за извършеното нарушение. Телефонният терорист обаче обжалвал и случаят влязъл за решение във Врачанския районен съд. По делото била приложена и справката, обхващаща периода от 1 май до 26 август 2014 г. с общо 5 879 повиквания от номера на абоната.

По делото били разпитани и свидетели, близки до нарушителя. Жената, която живее на семейни начала с баща му, заявила, че психично болният мъж не знае какво върши. Нито можел да пише, нито да чете. Единствено се подписва. Тези твърдения обаче не бяха възприети от магистратите, които са категорични, че мъжът е вменяем и може да осъзнава това, което върши. Въпреки че нарушение има, според съда в съставения акт има пропуски и глобата е отменена.

Магистратите от Враца са категорични, че са нарушени разпоредби в закона, една от които е липсата на описанието на нарушението. В акта било посочено само, че е имало обаждане, но не и продължителността и самия разговор. Датата била 17 юни 2014 г., а актът бил съставен повече от 3 месеца по-късно, което също е нарушение. Въпреки, че нарушителят признал вината си и заявил, че се обаждал на спешния телефон, защото нямало какво да прави, глобата му пропадна в съда.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране