04.05.2015 | 8:19
„Лудогорец” се доближи до титлата с 3:1 над „Ботев” (Пд)
„Канарчетата” пак без успех в първата шестица

„Лудогорец” се доближи до титлата на България, след като с лекота победи пловдивския „Ботев” на базата в Коматево.

С успеха си тимът от Разград има 58 точки, вторият „Локомотив” е с 50, но и предстоящ мач с „Литекс”. Още в първите секунди на този мач си пролича, че гостите няма да имат никакви проблеми. В 20-а секунда Марселиньо уцели гредата след пас на Мисиджан. В следващата си атака „Лудогорец” стигна и до първия гол.

Милен Гамаков от „Ботев” подари топката на Кишадакойто с удар с левия крак откри.В края на полувремето отново Кишада вкара, като този път бе изведен сам срещу Стаховяк и с плътен удар в далечния ъгъл прати топката в мрежата.През второто полувреме играта се накъса, играчите на „Ботев” се изнервиха, а щабът на “канарчетата” на няколко пъти оспори решения на рефера. Те направиха това и при втория гол на Кишада, при който останаха съмнения за засада. В края на мача паднаха два бързи гола.

Първо влезлият като резерва Вандерсон бе изведен сам срещу Стаховяк от Златински и с хубав удар направи 3:0 в полза на „Лудогорец”. Още в следващата атака Томаш Иршак вкара много красив гол с техничен и много точен удар от далечно разстояние, който не остави никакви шансове на Владислав Стоянов.

Така „Ботев” все още няма победа от разделянето на първенството на две шестици, а освен това „канарчетата” продължават да бъдат без успех над „Лудогорец” от влизането на разградчани в елита.Преди мача в лагера на „Ботев” избухна скандал, вследствие на който Иван Цветков е отказал да играе. Според треньора Петър Пенчев причината е, че нападателят се е почувствал засегнат от статута си на резерва. Според очевидци Иван Цветков си е тръгнал 30 минути преди мача и е отишъл в центъра на града да пие кафе.

По време на мача пък не липсваха екстремни моменти, като отново в центъра на неприятностите се оказа изпълнителният директор на „Лудогорец” Ангел Петричев. Страстите на трибуните се изостриха заради някои отсъждания на рефера Александър Костадинов, а в края на мача двама привърженици дори опитаха да нахлуят на терена.

След последния съдийски сигнал Петричев се оказа блокиран на трибуните, след като група фенове на „канарчетата“ го чакаха пред стълбите, по които той трябваше да напусне стадиона. В крайна сметка се стигна до намеса на полицията, като десетина униформени полицаи се заеха да разпръскват групата. Служителите на МВР организираха кордон и изтласкаха привържениците по краищата, за да може директорът на разградчани да си тръгне без инциденти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране