17.04.2018 | 11:31
Лукарски иска да направи трансджендър трансформация на СДС
Радан Кънев декларира официално, че е на "западния бряг"

“Демократична България” е добра основа за нещо много сериозно, нещо нужно в българската политика и дава основание за надежди. Това заяви заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев за новия съюз между партията му, “Да Бъглария” и “Зелените”.

Според Кънев за разлика от другите политически играчи, новата коалиция искала силна и единна Европа “без уговорки”.  “Цяла Европа в момента кипи по основната тема – по-силна, по-единна Европа или обратно към разпокъсани национални държави, всяка със своите войни и интереси. Единствените в българската политика, които казваме “по-силна, по единна Европа, без всякакви уговорки, е “Демократична България”. Тук е заложена принципна основа. И още нещо – не може 12-13 години ГЕРБ и Борисов да доминират българската политика, а едно дясно обединение да няма ясно отношение към тях”, коментира Кънев пред bTV.

По думите му по темата “Пирин” никога не са имали съществени различия със “Зелените”. Заместник-председателят на ДСБ посочи, че проблемът не са концесиите, които са давани, а договорът, който е системно нарушаван в продължение на 17 години, през които ” Костов със сигурност не е на власт, но 10 от тези години Борисов е на власт и си затваря очите за нарушенията на концесията.”

Кънев коментира и разликите между “Демократична България” и “Обединени патриоти”, отбелязвайки, че “ние сме на съвсем друг бряг в политиката, ние сме на западния бряг на българската политика, а на западния бряг нещата са много по-ясни, защото действат стабилни правила”.

Той разкритикува СДС и лидера Божидар Лукарски. Според Кънев “Лукарски иска да премине на другия бряг на реката – на авторитарния национализъм, т. е. да извърши една трансджендър трансформация в политиката, като направи от СДС фашистка партия”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране