11.10.2023 | 16:41
Люба Ризова и Виктория Бехар се бият за поста на Хекимян
Позабравените началнички в Би Ти Ви са най-активни в яростната битка за поста на Антон Хекимян във все още първата по рейтинг телевизия у нас

След като началникът на новините, публицистиката и спорта напусна медията, за да се включи в кметската надпревара за София, нови и стари шефове в Би Ти Ви готвят стратегии, за да заемат привлекателния пост, пише „Филтър“.

В момента ролята на Хекимян изпълнява главният изпълнителен директор на Би Ти Ви Ралф Бартолайт, който в пиарско интервю заяви как толкова му харесвала новата работа, че можел да реши да я върши завинаги. Истината е, че официалните собственици на Би Ти Ви от „PPF Груп“, основана от покойния чешки милиардер Петр Келнер, не се вълнуват особено от новия шеф на новините в Би Ти Ви, но настояват рейтингът на медията да се подобри, защото през последния сезон тя търпи тежки удари от Нова телевизия, а ако низходящият тренд продължи, може да отстъпи и второто място на БНТ, която набира скорост .

Овакантеното място от Хекимян е провокирало кариерни амбиции у две бивши началнички в медията като Люба Ризова и Виктория Бехар. Ризова, която в миналото бе близка с главния приватизатор на републиката Иван Костов, през 2000 година бе назначена за главен редактор, а впоследствие директор на „Новини и актуални предавания“ в телевизията, когато тя бе собственост на „Нюз Корпорейшън“ на Рупърт Мърдок. Ризова ръководи Би Ти Ви до февруари 2014 г., малко след като Павел Станчев идва на мястото на Вики Политова като главен изпълнителен директор на bTV Media Group.

През 2020 г. става продуцент на публицистичното предаване „Алтернативата“ по ТВ1, което впоследствие е спряно.

Ризова е близка навремето с другата кандидатка за поста Виктория Бехар, с която впоследствие се скарват. Бехар е заемала различни позиции – изпълнителен продуцент на новините на Би Ти Ви, шеф на новините в „България Он Еър“, началник на дирекция „Комуникация и информация“ в Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС, мениджър в сектора за стратегическото развитие на Нова телевизия.

От сметките не бива да изпадат досегашният заместник на Хекимян – продуцентът Асен Иванов, който се ползва с много добро име в нюзрума на медията, а също така и колежките му Василена Петкариева и Искра Владимирова. Последните две бяха сред най-близките на Хекимян, но сега са сред първите, които се обърнаха на 180 градуса и се противопоставят на решението му да се кандидатира за кмет. Заместникът на Хекимян задължително трябва да бъде журналист с биография и уважаван в гилдията, за да върне авторитета на Би Ти Ви, която очевидно понася имиджови щети след напускането на Хекимян. От този момент съществуват подозрения, че медията е била свързана с важните хора от ГЕРБ, въпреки че през времето, когато Хекимян ръководи Би Ти Ви, тя подкрепя хората от ПП и лично Кирил Петков и Асен Василев и дори е твърде критична към Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране