22.08.2023 | 21:46
Майката на килъра Вълчанов проговори, смразяващото убийство в София станало заради 70 бона!
Веско не искал да го убие, той е седял в другата стая, докато неговият приятел разчленил тялото

Спор за 70 хил. лв. е в основата на жестокото убийство в София отпреди десетина дни. Това разказа пред БНТ майката на обвиняемия за престъплението Веско Вълчинов. По думите ѝ той и жертвата – 41 годишният Кристиян Пеев – имали намерение да инвестират в криптовалути. Майката разказа, че синът ѝ искал пари от нея с обяснението, че иска да си купи апартамент, но ги влагал в криптовалути.

А след това ми поиска 18 хиляди лева. Има запис, в който го изнудват и му искат тези пари, а в противен случаи са щели да го пребият. кой го е изнудвал не зная, къде отидоха парите също не зная. Аз ги изтеглих от банки„, разказа тя.

Заедно Вълчинов бе арестуван и Константин Суботинов. Според разследващите той не е участвал в извършването на убийството, но е помогнал тялото на убития да бъде укрито. Защитата на Вълчинов твърди, че именно Суботинов е предложил тялото да бъде разчленено. Части от него бяха открити на Витоша. Предполага се, убийството е извършено с гира, с която Вълчинов ударил жертвата по главата. Пред съда той призна деянието си, но заяви, че го е извършил в състояние на афект.

Пред БНТ адвокатът му Албена Асенова заяви, че намерението му не е било да убива.

Той само го е удрял с желязна тръба, но не е искал да го убие„, каза тя.

Намерението на обвиняемия е ключово за квалифициране на деянието и съответното обвинение. Ако разследването установи, че той не е искал да убива, обвинението му може да бъде сменено в такова за убийство по непредпазливост или вследствие на телесна повреда, които се наказват по-леко.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране