09.09.2017 | 0:42
Марешки иска оставката на Борисов
Само "Воля" не участвала в "оргията" на "политическата проституция"

Лидерът на “Воля” Веселин Марешки поиска вчера оставката на Бойко Борисов. Депутатите му щели да инициират или да подкрепят евентуален вот на недоверие към кабинета, ако премиерът наистина е казал, че на 11 септември пред парламента няма да се съберат на протест и 300 души. Самият Марешки не бил чул подобно изказване, но тъй като бил сигурен, че недоволните ще бъдат много повече, се обърна към Борисов с призив още сега да напусне премиерския пост. ДУМА припомня, че за 11 септември в интернет се организира “Национален протест срещу безобразията в България”.

Марешки възнамерява вотът да е за цялостна политика, защото в държавата не се случвало нищо нормално. “Има ли нещо, от което да са доволни хората? България не се ръководи добре и е съвсем нормално да има протести. Ще почакаме още малко, за да уцелим точния момент”, уточни той и изрази съмнение, че нещо в управлението ще се промени. Марешки призна, че не е разговарял с другите парламентарни групи за евентуална подкрепа, и се направи, че не чува журналистическия въпрос как с 12 депутати ще иска вот, след като за това са необходими 48 подписа.

“Ние си вървим по нашия път и на който му харесват нашите инициативи, да ги подкрепя. Естествено, че ще търсим съпричастност във всички, които мислят, че това е правилното. Ние в игрите в парламента сме много слаби. Но в правотата и честността сме много силни. Всички, които се чувстват такива, са добре дошли при нас”, самопохвали се Марешки.

Депутатите от “Воля”, предвождани от своя лидер, събраха медиите на брифинг в парламентарното кафе. Те почерпиха журналистите с шампанско, вода и бонбони. Оживление сред тях предизвика обявената от Марешки игра с парична награда, като обеща да даде 1000 лв. на всеки, който веднага напише имената на предишните зам.-председатели на Народното събрание. Едва когато той заел зам-.председателския пост, го “изпълнил” със съдържание. Чак тогава хората забелязали, че в парламента има подобен пост, защото се различавал от останалите политици.

Марешки нарече “грозен пазарлък” това, което чул да се разиграва в един от кабинетите на НС за попълването на парламентарната квота във ВСС, но не уточни какво го е възмутило. Затова партията му няма да има свой магистрат във ВСС. “Всички сте свидетели на политическа проституция. Ние сме единствените, които не сме участвали в тази оргия”, не спря с хвалбите Марешки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране