09.05.2016 | 22:24
Мария Стоянова избрана за председател на СЕМ
Четирима от общо петимата членове на съвета я подкрепиха, против гласува само Иво Атанасов.

Мария Стоянова е новият председател на Съвета за електронни медии. Тя бе избрана след извънредно заседание на медийния регулатор вчера. Нейната кандидатура беше предложена от София Владимирова и Бетина Жотева.

Четирима от общо петимата членове на съвета подкрепиха Мария Стоянова, против гласува само Иво Атанасов. „Аз идвам от институции, където, за съжаление, приемствеността не се следва“, заяви Бетина Жотева. София Владимирова отбеляза, че Стоянова е поставила международен акцент в работата на СЕМ. Розита Еленова посочи, че подкрепя Стоянова, точно защото иска да се извлекат точните и коректни послания от всички сфери, които се интересуват от дейността на СЕМ. Иво Атанасов заяви, че не подлага на никакво съмнение експертните качества на Мария Стоянова, но смята, че тя има сериозни дефицити в управленските умения.

До избора на нов шеф на съвета се стигна, след като бившият председател Георги Лозанов подаде оставка през февруари. На няколко поредни заседания обаче тя не му беше гласувана. Така на практика Лозанов изкара целия си мандат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране