15.03.2024 | 15:22
Мария Захарова: Великобритания да се обърне към Христо Грозев, за да намери изчезналата принцеса на Уелс
Лондон намира бързо само "Новичок" и "ръката на Москва", а изчезналата Кейт Мидълтън не може да намери вече 2 месеца

Великобритания намира бързо само „Новичок“ и „ръката на Москва“, а изчезналата принцеса на Уелс Кейт Мидълтън не може да намери вече два месеца. Това написа в канала си в Telegram официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, съобщава ТАСС.

„Изобщо в Лондон бързо намират само „Новичок“ и „ръката на Москва“. Това отнема два-три дни. Но всичко, което трябва да „не бъде намерено“, се търси дълго“, посочи дипломатът. В тази връзка Захарова иронично посъветва Лондон да потърси помощ от журналиста от Bellingcat Христо Грозев и ръководителя на Фонда за борба с корупцията Мария Певчих, за да намери изчезналата принцеса.

„Какво ли не са намерили на хиляди километри от Великобритания? Нищо не им струва да намерят кралска особа точно под носа им. Мисля, съдейки по сегашното темпо, че ще го направят до събота. Може би Скрипал най-накрая ще бъде намерен някъде там заедно с Кейт“, добави Захарова.

Принцесата на Уелс претърпя коремна операция през януари. Липсата на новини за принцесата предизвика вълна от слухове във Великобритания. Те се засилиха, след като в края на февруари принцът на Уелс „по лични причини“ отмени в последния момент участието си в панихида в памет на гръцкия крал Константин II, който му беше кръстник, посочва ТАСС.

Разговорите за местонахождението на Мидълтън бяха подхранени от инцидента, когато дворецът Кенсингтън пусна снимка на принцесата, заобиколена от трите си деца, която, както се оказа, беше ретуширана. Поради тази причина първата снимка на съпругата на принц Уилям за последните два месеца и половина беше изтеглена от водещи световни агенции като Ройтерс, АП, Гети и АФП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране