31.10.2018 | 0:01
Марков: Макрон приветства слабостта на Меркел, иска да й изземе функциите в Европа
Ако канцлерът не подаде оставка, ще се стигне до протести в Германия

„Коментарите около оттеглянето Ангела Меркел са много тежки. Западните анализатори определят ситуацията като земетресение. Докато след 1989 г. имаше промени в Източна Европа, днес социалистическите партии са разгромени. Меркел направи политическа лудост с поканата към мигрантите“.

Това заяви пред БНТ бившият конституционен съдия Георги Марков по повод оттеглянето на Ангела Меркел от властта. Той припомни всички инциденти, които са се случили в Германия.

„Меркел е дама и не ми отива да правя тежки квалификации. Християндемократическият съюз бламира Меркел, защото направи фатална грешка. Тя има три избора – ще бъде свалена от собствената си партия, социалдемократите ще я бламират, а третият е колене и убийства, което хората няма да издържат и ще излязат на улицата. Макрон приветства слабостта на Меркел, за да стане водещ в Европа. Той е банкерче, но няма подкрепа във Франция. ЕС е заплашен. Ако запомним Хелмут Кол като като обединител, то Ангела Меркел е разединител между Източна и Западна Германия. Не мисля, че германската икономика е заплашена, който и да управлява. Винаги ще се произвеждат коли. Но какво те интересува, ако някой заколи детето ти от хора, които ги е поканила Меркел? Виждам бъдещето в Централна Европа”, каза още Марков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране